2010. szeptember 27., hétfő

Bemerítés és hálaadónap volt Gernyeszegen

Szeptember 26-án délelőtt Rusz Szidónia tett vallást hitéről a népes gyülekezet előtt.

 Többen eljöttek az osztálytársai közül ami engem nagyon megfogott. Különösen azért voltam hálás, hogy még ma is vannak akiket érdekel az Isten igéje. A szerecsen komornyik történetéből szolgáltam és elmondtam azt hogy a megtérés őszinte kereséssel kezdődik. Aki vágyik az üdvösségre, arról Isten gondoskodik hogy valaki kerüljön mellé aki taníthassa a hit dolgaira, ami szívbeli döntéshez vezet.A bemerítést pedig úgy mutattam be, mint ami az igazi megtérés egyenes következménye."Imhol a víz. Mi gátol hogy megkeresztelkedjem?" A keresztség feltétele pedig a teljes szívből való hit. Aki hiszi, hogy Jézus Krisztus az Isten fia, azt alá lehet meríteni. Az alkalom végén imádkoztunk Tóth Attila testvérrel egy lánnyal aki megvallotta bűneit és felszabadult, bocsánatot nyert.
   A közös ebéd után fél három órától hálaadó jelleggel folytattuk az ünneplést. Bizonyságtételek, énekek és a gyerekek szolgálata után a Kol. 3: 1-17 ből szolgáltam.A sok fizikai áldás számbavétele után, arról szóltam, hogy ki tud igazán hálát adni és melyek azok a terhek, kötelékek amelyeket levetni kell és mik azok amiket fel kell öltöznünk.

 a népes hallgatóság délelőtt

 a gyerekek is szépen szolgáltak

   Ahogy vége lett a délutáni alkalomnak, hat fiatallal Gernyeszegről elmentünk és 5 órától Szászrégenben is szolgáltunk énekekkel,bizonyságtevéssel, igehirdetéssel utánna pedig az Abafái cigány testvéreknél zártuk a napot. Jól elfáradva, de örömmel és hálával a szívemben érkeztem haza.Áldott nappal ajándékozott meg Isten. Dicsőség neki mindenért.
  Itthon jó rendben zajlik az élet. Péter egyre értelmesebb kezd lenni, nem sok hijja annak hogy elinduljon, most van a felfedező stádiumban. Mindent megnéz amit pedig elér ahogy kúszik, vagy a járókába megy azt le is rántja. Abigél az oviba a két nagyobb pedig suliba jár. A feleségem készíti a hecserlit (csipkelekvár) és azon kívül még sok mindent ami jön a sorba. Az Úr áldjon meg minden kedves olvasót.

3 megjegyzés:

EVI írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
EVI írta...

Titeket is!

sanci írta...

Az írókat is áldja az olvasók mellett! :)

Sanci