2008. május 15., csütörtök

Pünkösd

A csendes hallgatásnak az oka, hogy nem volt internet szolgáltatás. Ma, ahogy megtekintettem több blogot, azt vettem észre, hogy sok szép esemény volt a pünkösd ünnepén. Az elmult héten csütörtökön Beatrix és Andris, mesemondó és énekversenyen voltak Oklánd-on. Nagy örömmel jöttek haza, mind a ketten elsők lettek,Bea énekelt, Andris pedig mesét mondott. Bárcsak ahogy nagyobbak lesznek az ígét is fognák fel ilyen jól.
Beatrix és András székely ruhában
Péntek este megérkeztek hozzánk Ráton-ból Papp István és Gál István sógoraim, családjaikkal együtt. Szombat délelőtt a reggeli mellett ígét olvastunk, sokat beszélgettünk, délután pedig kimentünk a homoród patak mellé kirándulni. Mivel Éva sógornőm több mint 10 éve nem járt a táborban ezért estére megnéztük a tábort is. Nagyon gyönyörködtek a látványon, nem is csoda, mert ennyi idő alatt sokat épült a tábor. Arrafele Lövétén keresztül mentünk, hazafele pedig Székelyudvarhely fele, Homoródfürdő-ről pedig hoztunk finom borvizet, ami nagyon ízlett különösen a sógoraimnak.
Papp Istvánnal szolgálunk Homoródszentmártonban
Vasárnap itthon kezdtük az ünnepet a vendégeink szolgáltak igével, én urvacsorát osztottam. Majdnem mindenki jelen volt a gyülekezetből, még a helybeli Molnár József testvért is lehoztuk.(azért írtam hogy a helybeli M. J. mert Lókodban is van egy Molnár József, ráadásul a feleségeik neve is azonos, Erzsébet és ők is gyülekezetünk tagjai) Délután Homoróddarócon este pedig szintén itthon szolgáltam, a családdal két énekkari éneket is énekeltünk. Ünnep másod napján Muzsnán és Székelyderzsben folytattuk az ünneplést. Kedd este Homoródalmáson a Szentlélek személyéről és szolgálatáról tanultunk a testvérekkel az Ef 5:15-21 ígéből. Bárcsak a Szentlélek mindannyiunkban hatékonyan munkálkodhatna.