2008. december 7., vasárnap

Események

Pénteken délelőtt Abigél nagy meglepetésére az ovodába megérkezett a mikulás. Nem győzte eleget mondani, hogy a mikulás az ölébe vette és hogy mit hozott neki. Az jutott az eszembe " ha olyanok nem lesztek mint a kisgyermekek....". Milyen igazi felhőtlen öröme volt.
Abigél elől sárga ruhában
Este Darócon volt bibliaóránk, utánna pedig ifi. 10 fiatal jött amiért hálás voltam Istennek. Szombat hajnalban fél ötkor indultam Perecsenybe szövetségünk konferenciájára. Finom teával, kávéval és kaláccsal fogadtak a helybeli testvérek. A konferencián imára Nagy György Szilágynagyfaluból a Jn 4:25-26 alapján buzdított, valamint Novák Zsolt testvér Gyergyószentmiklósról a Mt 9:37-38 igékből. Három napirendi téma volt. Az első a Szalárd-i öregek otthona megvásárlása, amit a közgyűlés megszavazott és jónak látta hogy megvásárolja a szövetség. A második az új alapszabályzat elemzése, különösen azokat a részeket ahol az eddigihez képest valami változás történt. Harmadik téma a Kolozsvári Teológia telkének sorsa. Úgy néz ki hogy kerül vállalkozó aki befektet és felvállalja hogy épít erre a területre. Az alkalom végén Toma Magda az Európai Baptista Föderáció elnöke Horvátországból szolgált igei üzenettel a 133. Zsoltár alapján. Testvérünk kiemelte:
  • az egység fontosságát
  • az egység különleges voltát
  • ahol egység van, oda küldd áldást az Úr.
Hadd lássa a világ hogy egyek vagyunk és szeretjük egymást.
A jelenlevő küldöttek
A mai napon délelőtt Székelyderzsben szolgáltam a bibliaórai ígéből. Délután Muzsnán és Derzsben is urvacsorához járultak a testvérek. A jel 3:20 szóltam arról, hogy kivel vacsorál együtt az Úr. Komolyan foglalkoztatott hogy ebben az évben, ez az utolsó vacsora kétszeresen is. Elképzeltem azt is, hogy mi lenne ha ez véglegesen az utolsó lenne és a mennyben tartanánk Jézussal a következőt? Készüljünk megalázkodva Jézus várására, mert Ő bármelyik pillanatban visszajöhet. Hétfő reggelre beköszöntött a tél