2009. február 24., kedd

Evangélizációk

Az elmult héten véget értek a vizsgáim Nagyváradon. Míg ott voltam, elhaladtam amellett a pláza mellett amely két hete beszakadt és több embert megölt, vagy megsebesített. Míg a "Krónika" újságból olvastam az esetet, nem jelentett semmit számomra, de mikor kiderült hogy a feleségem első unokatestvérét(Géczi Csaba) is agyonütötte, közelivé vált az eset. Hála érte, hogy túélte munkatársai segítőkészsége és Isten kegyelme révén. Imádkozunk érte, hogy ne legyenek maradandó nyomai fejsérülésének. Csütörtök estére már szerencsésen hazaérkeztem. Pénteken délután míg Petken voltam a romáknál, ahhoz a házhoz ahol összegyültünk alig száz méterre, két férfi összeszólalkoztak. Az egyik baltát ragadott és mivel saját fia próbálta őket elválasztani, így a fiát találta fejbeverni a baltával. Mire kijöttünk,már vitte is a mentő. Sajnos még ilyen esetek is előfordúlnak errefele. Meg is jegyezete az egyik roma: elment tőlünk az ördög és átment hozzájuk. Az Úr őrizzen mindenkit a gonosz emberektől. Szombaton este Bölönben szolgáltam népes hallgatóság előtt. Bár a faluban aznap este bál is volt, jól esett látni ígére éhes és szomlyas embereket. Elkísért két fiatal a gyülekezetünkből ifj. Pál Ervin és Bedő Juliánna, ők is bizonyságot tettek a megtérésükről. Vacsorára egy kedves vendéglátó családhoz hívtak Sikó Endre és Margit testvérnőni , Györfi Tóbiással frissen meghivott lelkipásztorral és feleségével együtt.
Györfi Tóbiás énekre lelkesíti a Bölönieket
az összegyűlt hallgatóság
Vasárnap a Székelyderzsi és a Muzsnai gyülekezetekben szolgáltam, majd a késő esti órákig családlátogatás következett. Hétfő este a Hodgya- i református templomban szolgáltam. Úgy jutottam oda, hogy a jelenlegi lelkészük Bereczki Orbán Zsolt, tavaly őszig Homoródszentmártonban szolgált és ő hivott meg. Az Úr áldása legyen az életén, szolgálatán és gyülekezetén.
Bereczki Orbán Zsolt református lelkésszel
A Hodgya-i dalárda énekel
Ma este ha az Úr akarja vendégünk lessz id.Erdő Endre testvér és együtt fogunk menni Homoródalmásra. A héten még lesznek evangálizációs alkalmak ahová szolgálni hívtak, holnap Csernáton és Pénteken Marosvásárhely, ezért kérlek imádkozz értem, hogy az Úr adjon szót számnak megnyitásakor és bárcsak hozna megtérést a hírdetett íge. Ámen!