2010. március 31., szerda

Vannak akik akarnak változni

én pedig ennek örülök. Az elmult hétvégén pénteken Szilágyballán voltam a nagybátyám temetésén. Király Tibor helybeli lelkipásztor testvérrel szolgáltunk együtt, én a háznál a 90. zsoltárból, ő pedig a temetőkertben az I kor 15-ből hirdette az igét.
öt testvér a koporsó mellett, Margit(az özvegy), Anna (vagyis édesanyám), Irén, Ilonka és Jakab
a temetőkertbe érkezünk, közben a zenekar zenél
özv. Szilágyi Margit
Szombaton részt vettem a Kolozsvári munkakongresszuson, este pedig Kui Bálint testvérrel érkeztem haza. Vasárnap Homoródalmáson, Homoróddarócon este pedig Bölönben az evangélizációs hét befejező alkalmán szolgáltam. Sokan voltak a faluból, bárcsak megérintette volna őket az ige. A tegnap este, nagyon jó alkalmunk volt a Székelypeteki romákkal. Az Úr Jézus keresztrefeszítését mondtam el nekik, hogy milyen sok gúnyt, gyalázatot, fájdalmat kellett elszenvedjen ártatlanul, a mi bűneinkért. A végén töredelmesen imádkoztak, kérve Jézus bocsánatát a bűneikre.
a Székelypeteki romák
Aztán egy érdekes kérdést tettek fel : " Szabad-e nekik piross tojást fessenek? " Elmondtam nekik, hogy bár ez egész biztos pogány szokás, de mint olyan nem tulajdonitunk neki olyan nagy jelentőséget. Részemről ha van van, ha nincs, aakkor sem csüggedek el. Ha azonban ehhez valami rituális dolgot, vagy babonaságot kötnénk, máris káros hatással lenne ránk. Ezért elmondtam nekik az apostolok Jeruzsálemi döntését a pogányokra nézve:
  • hogy óvakodjanak a bálványáldozati hústól, mondanom sem kell nem értették mi az, de megmagyaráztam nekik
  • a fulvaholt álatoktól, ezt sem tudták hogy mi, de az egyik rávágta, hááááá.......... dög nem ? (az az mondom) Jaaaa, mi nem ettük azt meg eddig se ! De én tudok olyanokról akik megették, mondtam nekik.
  • a vértől
  • a paráznaságtól.
Na ezek kapcsán aztán nagyon sokáig elbeszélgettünk. Úgy kívánom, hogy ez az őszinte érdeklődésük megmaradjon, hogy Isten teljesen ujjászülhesse őket. Kérlek imádkozzatok értük, hogy átélhessék a szabadulás örömét ! Ámen. Áldott ünneplést kívánok, minden kedves olvasónak a feldámadott Jézus Krisztussal !