2009. április 20., hétfő

Húsvét - ünneplés és szabadság

A húsvét első napját Székelyderzsbe és Muzsnán töltöttem, az esti alkalomra pedig haza érkeztem. Másod napján meglepetést okozott nekünk Lakatos Tibor és felesége Zilahról, akik eljöttek és szolgáltak Homoródszentmártonban és Tibi elkísért du. 1 órára Homoródalmásra is. A mi barátságunk a gyergyói táborban epült, két évben is együtt táboroztunk gyerekcsoportokkal . Jó volt fenn a hegyen és most örömmel fogadtuk szolgálatukat. Délután 4 órára Homoróddarócra elkísért Veress Tóbiás Székelyudvarhalyről, majd este Homoródszentmártonban is együtt szolgáltunk. Az alkalom után indultunk haza a szilágyságba. A húsvét harmadnapját már a Szilágyballai testvérekkel tölthettük. Délelőtt Iuga Viorel lelkipásztor testvér az Aradi "Speranta" gyülekezet lelkipásztora szolgált. Nekem az a feladat jutott hogy fordítsam magyar nyelvre az ígehírdetést. Nagyon áldott szolgálata volt a testvérnek, röviden így foglalnám össze: A feltámadott Jézus tettei
  • megkereste a tanítványokat és lelkesítette őket
  • miután helyreállította , munkába állította őket
  • bíztosította a tanítványait, hogy országa fel fog épülni, mert ezt önmaga végzi el
Délután Dr. Niegel Wright testvér, a Londoni Spurgeon Kollégium rektora szolgált. Szintén testvérünk volt az aki Csütörtökön a lelkipásztoroknak tartott előadást Zilahon, Pénteken pedig Perecsenbe még népesebb csoportnak.
Dr. Niegel Wright és Dr. Kovács József
A Perecsenben konferenciázó csoport
A pénteki téma " Az egészséges gyülekezet képe" volt. Hét pontban beszélt erről Niegel testvér:
  1. Az egészséges gyülekezet növekedik
  2. Képes kifele tekinteni
  3. Keresi Isten akaratát
  4. Megadja az egészséges növekedés árát
  5. Közösségként működik
  6. Mindenkinek helyet bíztosit
  7. Kevés dolgot tesz, de azt jól
Bárcsak adná a jó Atya, hogy minden gyülekezetünk élő és növekvő lenne. Az ünnepen összegyült a család, jó volt a találkozás örömét tapasztalni.
Szüleim a család egy részével
Tata, mama és az unokák(még hiányzik a Csaba öcsém kisfia Erik)