2014. május 17., szombat

Megemlékezés

Ma egy hete szinte épp ebben az időben a Mohács melleti Sátoraljai emlékhelyen voltunk az Arad-belvárosi gyülekezet énekkarával. A Pécs-Somogyi gyülekezet vendégszeretetét élvezhettük Május 10-11-én Szombat és Vasárnap. Mivel közülünk senki nem járt még a Mohácsi csatának emlékét őrző helyen, így adott volt a lehetőség és menet útba ejtettük. Megható volt hallgatni az igen nagy átéléssel magyarázó idegen vezetőt, szinte a hátunk mögött éreztük a Szulejmán seregét.... Aztán a feltárt tömeg-sírokról készült fotók, meg a dokumentum film nagyon elgondolkoztattak mindnyájunkat. A jó Atya őrizzen hogy ehhez hasonló szörnyűség valaha is megismétlődhessen. Miután a vendéglátóink megérkezésünk után jól elláttak, estig Pécs város csodálatra méltó szépségeit
 a mohácsi csata emlékhely kapuja előtt
 az énekkar szolgál
 Kürti Gabi bizonyságot tesz
 igehírdetés közben
egy emlék Pécs-Somogyról

szemlélhettük. Többek között a híres Zsolnai gyárat jártuk be, aztán felmentünk a város busszal megközelíthető legmagasabb részére, ott a kereszt tövében elénekeltük a "Feltámadt hőst".
Másnap délelőtt, délután együtt voltunk a Somogyi baptista gyülekezettel. Szolgált az énekkar, férfikar, a fiatalok énekcsoportja, valamint sok bizonyságtétel, költemény és az ige hangzott.
Nagyon szép élményekkel gazdagodva, még Vasárnap éjfél előtt békében haza érkeztünk. Hálát adunk mindenért Istenünknek. Nagyon jó volt, megérte a fáradságot.