2008. március 14., péntek

Nagyszalonta

Szerdán angol és zene óra közt volt egy istentiszteleti alkalom az Emanuel Egyetem kápolnájában, ahol Vasile Paul (marosvásárhelyi lelkipásztor) szolgált a II.Krón 15:1-7-ből. Nagyon megfogott az üzenete.
1. Asának fontos volt az Istennel való kapcsolat - lerombolta a bálványokat (itt kezdődik az Istennel való kapcsolat - seprűvel és lapáttal) - a népnek békessége volt, mert Istenben bíztak - nem félt az ellenségtől
"A holnapi harc nem múlik el csupán azért, mert ma szent vagyok. A holnapi győzelem viszont a mai szentség függvénye; a mai engedetlenség viszont a holnapi vereség oka." Vizsgáld meg magad! Senki nem ismer téged igazán, csak Isten egyedül.
2. Harcolj ma a szentségért, hogy holnap ellenállhass a kísértésnek! - a mai megtéretlenség a holnapi bűnt táplálja 3. Élete végén Asa nem az Urat kereste betegségében, hanem csupán az orvosokat (II.Krón 16:12) - ha nem hallgatsz a tanácsokra, figyelmeztetésekre, a szíved megkeményedik Feltette a kérdést: miben hasonlítok én Asához, aki jól indult, de nem jól érkezett meg? A szalmatűz nagy lánggal ég, de hamar elalszik. Az Úr segítsen ízzó tűzzel égni az emberekért! Este ifin dr. Giorgiov Adrián tv. a baráti kapcsolatokról beszélt. Érdekes volt megfigyelni az igében, hogy mit érdemes megtenni egy barátért, és mi az, amibe már nem szabad belemenni (pl. kezesség vállalása; maradhatok-e barátságban valakivel, ha az eltér az Úrtól?). Csütörtökön dogmatika, apologetika, etika órákon gyötörtük magunkat, de az Úr megerősített, így este 6-tól már Nagyszalontán szolgáltunk együtt a teológusokkal. Énekeltünk, bizonyságot tettünk hitünkről, utánna pedig Szűcs Sándor (Szatmárnémeti) hirdette az igét a Jónás könyve 3-ik részéből. Az üzenet nagyon egyszerű, világos volt. 1. Isten változást akar hozni az emberek életébe - lehet újat kezdeni Istennel - az Ige tanulmányozásával kezdődik 2. A ninivebeliek hittek Istenben -elkezdtek imádkozni, bőjtölni - Istenhez kiáltottak bocsánatért 3. Átélték Isten bocsánatát - kegyelmet kaptak - megszabadultak a haláltól A testvérek vendégül is láttak. Miután hazajöttünk Nagyváradra, búcsúzóul még egy futballmeccset is kibírtunk:)! Lassan készülök lefeküdni, mert nemsokára indulnom kell a Székelyföldre. Jó éjt mindenkinek!
Kovács Gyula, Szűcs Sándor és Boros Gyula lelkipásztorok
A szalontai gyülekezet és a teológusok