2009. március 27., péntek

Nagyvárad

Az elmúlt hétvégén Szombaton az évi munkakongresszuson vettem részt Kolozsváron. A közösség gyakorlása mellett, jó alkalom volt ez arra hogy tájékozódjunk a szövetségünkben történő eseményekről. Hála érte, vannak jó előrelépések. A Kenyai lelkipásztor Kabaru testvér lelkes beszámolója, hiszem mindannyiunkat bátorított a még buzgóbb, odaszántabb szolgálatra.
a kongresszus résztvevői
Vasárnap reggel már úgy indultam a körzetbe Székelymuzsnára és Derzsbe, hogy este a szolgálatok után mentem Nagyváradra. Együtt utaztam Marosvásárhelytől Vajda Miklós és Rus Sándor Gernyeszegi testvérekkel . Volt ezen a héten három vizsgám és anyagot is kaptunk a II. félévi vizsgákhoz. A nappali tagozaton tanuló teológusokkal, jó beszélgetéseink és áhítatos alkalmaink voltak.
énekeltünk
imádkoztunk
A nagyváradi gyülekezeti tagoktól nagyon szép Istentiszteletei formát tanulhattam. Szépen beosztva, sorban segédkeztek Nagy István szalárdi lelkipásztor testvér mellett a kórházban. Testvérünk március 15-én szenvedett súlyos égési sebeket deréktól lefele mindkét lábán, a központi fűtés fáskazán felrobbanása miatt. Mivel készültünk meglátogatni Istvánt, Papp László berettyószéplaki lelkipásztor testvérrel, ezért javasolták a Váradi testvérek hogy jó lenne menjünk éjszakára. Így együtt lehettünk Istvánnal kedd éjjel egy néhány órát. Olvastam neki a Jak 5:13-16 ot miután imádkoztunk. Jó volt hallani ahogy nemsokára mélyen elaludt. Örömmel őrködtünk testvérünk álma felett. Mielőtt eljöttünk volna, ő kérte hogy imádkozzunk. Ahogy imádkozott, nagyon megfogott. Olyan töredelmes imát rég nem hallottam, valahogy így: "Köszönöm Uram, hogy egy keveset aludhattam, köszönöm a próbát is amit adtál bár nem tudom miért. Kérlek tisztíts meg minden vadhajtástól, bűntől! Gyógyíts meg kérlek, mert én teljesen neked akarok élni, tisztán, szabadon szolgálni míg élek, ámen!" Kérlek imádkozz te is érte! Nagyon nagyok az égési sebei, de a mi Istenünk sokkal nagyobb ennél! Ő képes ma is csodát tenni és tud tenni, ha akar. Legyen meg az ő akarata! Bátorítson az imára az a tudat, hogy:" mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése."(Jak 5:16/b)

Nincsenek megjegyzések: