2009. január 27., kedd

Bemerítés Gyergyószentmiklóson

Vasárnap családommal együtt, örvendeztünk a Gyergyói testvérekkel. Délelőtt bemerítés volt amikor négy fehérruhás vallotta meg hitét a hullámsírban is . Imára buzdítottak Kui Bálint Csíkszeredából és Király Barna testvér a Hargita táborból. Délelőtt a Mt 3:1-2, 5-6, 13-17 alapján szolgáltam :
  1. A megtérés fontosságáról
  2. A Bűnvalló keresztségről
  3. Jézus megkeresztelkedése, példa számunkra
a fehérruhásokkal id. Veress Ernő, Novák Zsolt és én
A bemerítkezés után Veress Ernő testvér hivogatott a megtérésre a "Keresztről szóló beszéd" álltal.Úrvacsorával fejeztük a délelőtti alkalmat. Bővebb tájékoztatást találsz itt . Délután gyerekbemutatással folytattuk, a Mk 10:13-16 -ból szolgáltam. Énekek, bizonyságtételek és versek tették még ünnepélyesebbé az alkalmat. Befejezésül Novák Zsolt testvér szolgált a frissen bemeítettek felé a Róm 8. részből arról, hogy mi kell jellemezze azokat, akiket Isten lelke vezérel (14. vers). Képeket az alkalomról megtekinthetsz itt .

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A gyegyói bemerítési ünnepséget meglehet tekinteni a gyülekezet honlapján a gyerek bemutatással együtt. A bemerítés pillanatai a közösségi videók alatt láthatok röviden, videón.
Hálásak vagyunk az Úrnak a víz mozdulásért és hisszük ,hogy még sok alkalom lesz.Imádkozzunk együtt továbbra is további megtérőkért minden gyülekezetben.
Honlapunk címe: http://www.lelekmentok.extra.hu/
Mezei Attila