2008. november 15., szombat

Férfi-csendesnap a Hargitán

A mai napon kedves találkozásunk volt a Hargita táborban nagyon sok férfitestvérrel a Székelyföldi missziókerületből. Délelőtt 10-re elég pontosan megérkeztünk, de a bejelentkezés miatt egy kicsit csúszott a kezdés időpontja. Az áhítatot id. Máté Zoltán és Jankó György testvér tartották. Máté Zoltán gyülekezeti vén Muzsnáról Máté testvér a Zsolt 40, 1-6 alapján buzdított imára, néhány főbb gondolatban: - sokat tett értünk az Úr, kivont a pusztulás gödréből - hálát adhatunk, hogy jól vagyunk, mert vannak imaházaink, van bibliánk, szabadok vagyunk - láthatjuk Istan csodálatos műveit Jankó testvér a Mt. 26, 41 ből így buzdított: - ez figyelmeztetés, "vigyázzunk kísértésbe ne essünk" - a legnagyobb ellenségünk sokszor az óemberünk - az imádkozás és vigyázás, tartozéka kell legyen a normális hívő életnek
Jankó György diakónus Sepsibükkszádról
Ezután következett Tőtős János testvér előadása " Az Isten szíve szerinti férfiak az Ó. Sz.-ben". Röviden összefoglalva a bibliai személyek hite, jelleme és szolgálatára öszpontosított testvérünk. Ábel, Énók, Mózes, Józsué, Gedeon, Sámuel, Dávid, Jób, Dániel, Nehémiás személyeiről volt szó röviden áttekintően, miután csoportokban beszélgettünk tovább.
Tőtős János testvér Erdőszentgyörgyről
Ebéd után csoportképet készítettunk, majd következett a II. előadás ifj. Veress Ernő részéről:"Isten szíve szerinti férfiak az U. Sz.-ben". Ernő testvérem más stílusban foglalkozott a témával. Megemlítette az U.Sz.-ben legtöbbször előforduló neveket , majd háromról alaposan kimerítően tájékoztatott, Péter, Keresztelő János és Pál apostolról.
ifj. Veress Ernő Székelykereszturról
Ezt követte egy szeminárium, ahol a mi csoportunk Gedeon életével foglalkozott. Megbeszéltük a pozitívumait és negativumait is, melyekből levontuk a következetetést. Ha Isten valakit felhasznál nagy dolgokra, vigyázzon nehogy felfuvalkodjon mert ez a bukásához vezethet. A végén beszámoltak a csoportok vezetői a csoportfoglalkozásokról és imával fejeztük be a napot. Sok áldásban volt részünk.
minden jelenlevő

2 megjegyzés:

Efraim írta...

Kedves Testvérem!

Nagyon jó olvasni rólatok. Látom hogy van imatéma bőven, amelyekből mi is vállalunk valamennyit.
Az Úr áldjon meg gazdagon és tegye gyümölcsözővé munkátokat!!!

Simon András írta...

Az Úr áldjon titeket is. Áldott Vasárnapot nektek.