2009. szeptember 8., kedd

Kik ezek itt fehérben?

Ők azok akik augusztus 30-án Homoródalmáson megvallották hitüket a bemerítés álltal is. Amikor ezelőtt 6 évvel kinyitottuk az imaház ajtaját,ami kb. egy évtizedig zárva volt, csak reméltük hogy Isten ad megtérő lelkeket. Akkor egy idős testvérnő volt még életben, aki baptistának vallotta magát Csáka Irénke testvérnő. Két év mulva alámerítkezett az első megtérő Fazakas Margit személyében. A következő évben alámerítkezett Mihály Teréz (a néhai gyülekezetvezető menye) és az Irénke testvérnő férje Csáka Lajos. Időközben a Csáka házaspár meghalt, így a most alámerítkezett két taggal ismét négy tagja van a kis Almási közösségnek. Hisszük,hogy még lesznek megtérők. Ámen.
Borzási Gyula, Boldizsár Emma, Fazakas Leonárd Géza és én
a megtelt imaház
Leonárddal a vízben
Emma testvérnővel
Szombaton a Homoródszentmártoni gyülekezet tagjai és a Baróti fiatalok a lelkipásztorukkal Györfi Tóbiás és Annamáriával, elmentünk az Orbán Balázs (Almási néven emlegetett) barlanghoz. Hozzánk közel van kb. 40 km, mégis a 6 év alatt mióta itt vagyunk a Székelyföldön még nem jutottunk el. Valóban szép és nagy barlang akár el is lehet tévedni benne. Jó és áldott napunk volt. Barlangásztunk, énekeltünk, imádkoztunk a végén még egy kis focira is futotta az energiánkból. A tegnap meglátogattak a nővéremék Szilágyballáról. Hát elég ritka vendégek, ezért nagyon jól esett a látogatásuk. Délután kimentünk a szabdba, este pedig átvittem őket Homoródalmásra, megmutattam nekik az imaházat ahol az elmult vasárnap volt a bemerítés. Jó volt énekelni egy néhány éneket az üress imaházban. Többek között a Hit hangjai 577-es éneket " Ó áhitat időszaka ". Mondtam is a családnak. Milyen jó, hogy a hívő embernek mindig áhítat időszaka van. Mindig van miért hálát adjunk, mert Isten nagyon szeret. Ha pedig kéréseink vannak, azt hálaadással tárhatjuk az ő hatalmas színe elé. Éljünk ezzel a csodálatos kiváltsággal. a képen a nővérem Ani és családja a mi családunkkal (a feleségem fényképezett)

2 megjegyzés:

marika írta...

Hála a megtérö lelkekért!!Az Ur áldja munkátokat ott a szép Székelyföldön!
Köszi a képet Aniékkal,már nagyon rég nem láttam,de nem sokat változott;)Üdvözöld kérlek öt és családját(a férje az a mostani Borzási Annának a bátya?)Legyetek áldottak!

Névtelen írta...

szia Marika! Az Ani ferje nekem elso unokatestverem. Puszil a mostani Borzasi Anna...