2008. április 24., csütörtök

Imaház szépítés

Szerda délelőtt vásároltam a Székelyderzsi baptista gyülekezet részére 20 db. díszcserlyét(tulya ha jól írom), amit délután el is vittem. Megérkeztem kicsit hamarabb a gyerekfoglalkozásra, mégis már várt 3 gyerek, akik készségesen ségítettek az ültetésben. Ott volt Elza néni, aki hűségesen takarít az imaháznál, hamar szerzett egy kaszát, villát én vittem az ásót. Így nekiláttunk a munkának, én ástam a gödröket, Elza néni két gyerekkel ültetett, egy nagyobb gyerek Ervinke kaszált és hamarosan megszépűlt az imaház udvara. Nagyon lelkesek voltak a gyerekek, hogy egy ilyen akcióban részt vehettek. Mondtam nekik, jegyezzék meg a pontos dátumot és kövessék figyelemmel hogy évente mennyit fejlődnek a növények. Mire ők: " hát nem tudjuk megjegyezni!" Na nem baj megjegyzem én, mert a tegnap volt a feleségem szülinapja- erre jót derültek és kívánták Isten áldását feleségem számára.Én is kívánom áldja meg a jó Atya! Utánna jó hosszan megtartottuk a gyerekfoglalkozást, mert a felnőttek nem jöttek.Mindenkinek megvolt az oka(azokért akik ismerik őket:Iván estibe jár liceumba, Dani Magyarországon van, Ervin kőműveseknek segít, Attiláék a csordahajtáshoz készítik a karámot, a két idős mama pedig valószínű az esős idő miatt nem jött). Remélem máskor nem lessz mindenki így elfoglalva, mert még ilyen nem volt hogy csak egy felnőtt jöjjön! Tehát volt időnk a lecke után sokat énekelni és beszélgetni. Székelymuzsnán is volt Istentisztelet, ahol Éli és fiai gonoszságából vontuk le a tanulságot. Röviden, akik Isten akaratát teljesítik azok áldásban részesűlnek, de akik annak ellenére, hogy Isten kiválasztottai-nem őt dícsőitik- nagyon kemény bűntetésre számíthatnak. A végén imádkoztunk, alázatos, engedelmes lelkületért. Ma szeretnénk hazautazni Rátonba, majd utánna Szilágyballára, a szülőket meglátogatni, ezért most csomagolás, készülődéssel vagyunk elfoglalva. Ahogy Bea és Andris hazaérkeznek az iskolából, indulunk amit még Abigél is nagy izgalommal vár. Az Úr áldjon meg minden olvasót, minket pedig őrizzen az úton! Ámen.

4 megjegyzés:

Efraim írta...

Még sok-sok áldott évet az Úrban kívánunk a feleségednek.

Kis Ottó Károly írta...

Ha egy kicsit megkésve is, de boldog születésnapot kívánok feleségednek, Enikőnek a magam és az Erzsike nevében. Isten áldja meg még sok bolgog évvel.

Simon András írta...

Koszonjuk szepen a jokivansagokat.

Maresz írta...

András,
legy szives kuldd el nekem az Eniko email-cimet, ha van. Ha nincs jo lenne nyitni egyet a Gmail-ban. Nyitottunk egy Google levelezo csoportot es ot is beszertnem vonni a levelezesbe. Jo lehetoseg a kapcsolattartasra.
Mar ket email-t (korlevelett)is küldtem ezzel bapcsolatban, de nem kaptam választ toletek.
Maresz